Ventilatie

Aangezien elk gebouw steeds energiezuiniger wordt en we meer isoleren wordt ventilatie steeds belangrijker. In privé woningen en kantoren is de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vuile lucht absoluut noodzakelijk.

Een goede ventilatie is enkel mogelijk door middel van een degelijk systeem. Er bestaan verschillende mogelijkheden:

  • Systeem A: de luchtafvoer en aanvoer gebeurt bij dit systeem op een natuurlijke manier. De toevoer van verse lucht gebeurt via ventilatie roosters. De afvoer gebeurt via een verticaal kanaal. Het nadeel van dit systeem is dat u afhankelijk bent van het weer. Bij mistig weer zal de ventilatie moeilijk gaan, bij winderig weer zal er een koude trok zijn.
  • Systeem B en C: Bij een systeem B gebeurt de aanvoer van verse lucht mechanisch. En de afvoer op een natuurlijke manier. Bij een systeem C is dit net omgekeerd. De afvoer gebeurt op een mechanische wijze en de toevoer op een natuurlijke manier. Deze systemen zijn al veel beter dan een systeem A maar niet perfect. Zo kan de aangevoerde lucht in koudere periodes van het jaar een koude tocht veroorzaken.
  • Systeem D: Bij een systeem D gebeurt zowel de aanvoer als de afvoer op een mechanische manier. Dit systeem heeft verschillende voordelen. U kunt ervoor kiezen dat de toevoerlucht verwarmd wordt door middel van warmterecuperatie uit de afgevoerde lucht. Er is ook steeds een perfecte verhouding gegarandeerd tussen de aanvoer en toevoer van de verse lucht. Dit kan per ruimte geregeld worden via regelbare toevoermonden. De toevoerlucht wordt ook gezuiverd doormiddel van filters. Het onderhoud aan dit systeem is beperkt het vraagt enkel om het reinigen van de filters.

Het plaatsen van de kanalen kan gebeuren met de klassieke metalen kanalen. In privé woningen kan er geopteerd worden voor PVC kanalen of zelfs kanalen die worden weggewerkt in de chape.

Onderhoud

U kan bij ons terecht voor het onderhoud van uw luchtgroep groot of klein. Wij zorgen voor de vervanging van de filters en voeren ook een debiet meting uit. Neem gerust met ons contact op voor bijkomende informatie of voor het vastleggen van een afspraak.